Bienvenidos!

En este blog voy a explicar y reflexionar sobre las cosas que estudio, escucho y observo. También voy a mostrar algunos de mis trabajos. He pensado que es una forma de recopilar parte de mi curriculum, aprender a utilizar nuevas herramientas y compartir con otras personas una forma de estudiar desde la libertad y los propios intereses. En cuanto al idioma, en mi casa pensamos que las lenguas son riqueza y aprenderlas es necesario por su utilidad y ademas un acto de respeto hacia las personas. Por eso este blog tendrá entradas en Catalán, Castellano, Ingles y en cualquier idioma que pueda ir aprendiendo.

jueves, 31 de enero de 2013

El Paleolític

El Paleolític és la primera etapa de la prehistòria. La paraula Paleolític vol dir "pedra antiga". 
Els primers éssers humans eren nòmades. Vivian en coves i cabanes de pals, pells i fang. Per alimentar-se caçaven, pescaven i  recol·lectaven fruits.
Un descobriment molt important d'aquesta època va ser el foc. Es creu que es va descrobrir de manera casual (amb lava d'un volcà, un llamp...). Poc després es van adonar de la seva utilitat, i el conservaven. Mes tard, els Neandertals van apendre a encendre el foc.
Aquest element va ser molt important en el progrés dels humans perque: podien escalfar-se, il·luminar, espantar els animals i cuinar els aliments.
El Homo habilis va ser el primer homínid que va fer intencionadament eines. Primer eren pedres i pals; després van utilitzar el sílex (una pedra dura que es trenca en llàmines). Mes tard van utilitzar ossos i banyes (Homo sapiens sapiens).

Els Homínids més antics provenen de la Vall del Rift, Àfrica. Desde aquest lloc la espècie humana es va estendre per Europa i Àsia. 

Aquí us poso unes fotos d'eines del Paleolític que vaig fer al Museu de Història de Catalunya.





Al jaciment de la Gran Dolima d'Atapuerca (Burgos), s'hi han trobat restes humanes d'uns 800.000 anys d'atiguetat pertanyents a una nova espècie, el Homo antecessor.

Aquí  poso un enllaç del docuemntal del Quèquicom - Atapuerca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario